феб 18 2020

Besplatna rekreacija u vodi

Obaveštavamo vas da je od danas u toku program Besplatna rekreacija u vodi za građane grada Sombora.

Program se realizuje sa pocetkom u 16:30 u zatvorenim bazenima Sportskog centra „Soko“ u Somboru UTORKOM I ČETVRTKOM od 16:30 do 17:30 časova.

Svi zainteresovani koji hoće da se priključe programu neka se jave na telefon Sportskog saveza grada Sombora 025/436787 ili da dođu lično.

Do sada je u program uključeno preko 50 rekreativaca. Rekreacija u vodi ili aerobik u vodi, poslednjih godina sve je popularniji jer je dokazano da je vežbanje u vodi neuporedivo efikasnije nego u sali. Sve što vam je potrebno su kupaći kostim, peškiri i želja da svoju liniju dovedete do perfekcije. Prednosti rekreacije u vodi u odnosu na druge fizičke aktivnosti su velike. Mogućnost povreda je svedena na minimum, a stručnjaci tvrde da efikasno smanjuje stres, jer je vežbanje u vodi idealna terapija za opuštanje i otklanjanje napetosti. Preporučuje se ženama svih godina, deci u razvoju, ali i muškarcima.

Rekreacija u vodi podrazumeva vežbe za sve grupe mišića, učvrščuje i oblikuje telo, leči gojaznost . Gojazne osobe takođe mogu da se bave ovim vidom rekreacije jer rekreacija u vodi ne zahteva prethodnu fizičku spremnost. Takođe, preporučuje se i trudnicama i onima koji imaju problema sa kičmom. Efekat ćete videti već nakon mesec dana, ukoliko vežbate nekoliko puta nedeljno. Vežbe se izvode na ivici bazena, ili u sredini, a instruktor je van bazena gde pokazuje pokrete i pravilno disanje. Psiholozi tvrde da je ovaj vid rekreacije idealan za osobe koje se stide svoje figure i zbog toga ne vežbaju u sali. U vodi ih niko ne vidi i mogu da vežbaju bez opterećenja.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com