јул 09 2019

Defile jahača, fijakera i zaprega – Promocija somborske fijakerske tradicije

U organizaciji udruženja ljubitelja konja „Zapadna Bačka“ danas je na gradskom hipodromu Sombor održan IV Defile jahača, fijakera i zaprege – Sombor 2019. Defile je posvećen građanstvu i svim ljubiteljima konja, starih običaja i somborske fijakerske tradicije. Pokrovitelj manifestacije je grad Sombor i Turistička organizacije grada.

Defile predstavlja promociju svih fijakera, jahača i svih ljubitelja konja, kažu organizatori dodajući da je defile prikaz ljubavi i poštovanja prema plemenitim lepotanima, odnosno konjima. Konji su najlepše životinje od davnina smatrane čovekovim najboljim prijateljem, jer čovek u konju nalazi snagu bez surovosti, lepotu bez sujete i prijatelja bez interesa.

Na gradskom hipodromu u Somboru mnogobrojnoj publici u defileu ove 2019. godine predstavilo se 36 fijakera uz pratnju 14 jahača.

Nakon intoniranja državne himne defile je zvanično otvorio Antonio Ratković zamenik gradonačelnice grada Sombora koji je otvarajući defile istakao:

„Veliko vam hvala za ovu prelepu sliku koju šaljemo iz Sombora, jer znamo koliko ljubavi danas treba da bi se ovo sve održalo. Zadovoljstvo je što vidimo i mnogo mladih ljudi, što svakako raduje jer dokazuje da istorija i tradicija konjičkog sporta i ljubavi prema ovoj plemenitoj životinji ima svoje mlade naslednike. Siguran sam da će grad Sombor i dalje nastaviti da podržava ovakve manifestacije “ rekao je zamenik gradonačelnice Antonio Ratković.

Nakon defilea za sve zainteresovane posetioce organizovana je besplatna vožnja fijakerom.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com