дец 04 2018

GCP cx Trofej Sombora

Sombor je u nedelju bio domaćin zanimljivom biciklističkom takmičenju. Oko teniskih terena je vožena prva ovosezonska ciklo kros trka u organizaciji biciklističkog kluba Sombor uz tri tradicionalna partnera, Biciklistički savez Srbije, Sportski savez grada Sombora i Sportski centar Soko.

Broj učesnika je zbog hladnog vremena bio desetkovan, pa su organizatori spojili određene kategorije trkača kako bi se takmičenje završilo pre mraka. Vožene su ukupno tri trke. Najmlađi takmičari su vozili tri mala kruga u ukupnoj dužini od 5,1 kilometara. Kod poletaraca je slavio domaći takmičar Stanić Dušan – S Team, a kod poletarki Čobanović Dunjaiz šidske Jednote. Druga trka dana je bila puna izazova. Na stazi u isto vreme su se našle tri kategorije takmičara, a dužina trke je iznosila 9,1 kilometara. Kod mlađih kadeta je slavio somborac Cigić Parčetić Dario – S Team, kod kadetkinja najbrža je bila njegova klupska koleginica Vujasinović Bojana. U kategoriji hobi vozača slavio je somborac Igor Tegetlija u dresu BK Sombora.

Poslednju trku dana činili su vozači u kategoriji kadeta, juniorki, juniora i seniora.

Na stazi dogačkoj 12,4 kilometara kod kadeta je slavio domaći takmičar Mihajlo Stolić – S Team, kod juniorki je zlato osvojila Tancik Marija iz Jendote Šid. Najbolji junior je bio Divnić Jovan iz beogradskog Partizana. U Elit kategoji na stazi dugoj 15,5 kilometara je drugu godinu za redom slavio Roman Aleksandar iz ekipe Partizan.

Trka je okupila i deo somboraca pored staze koji su uživali u zanimljivoj stazi kroz park Ivo Lola Ribar, te teniskog i fudbalskog kluba Žak. Posle ceremonije proglašenja pobednika, domaćini iz ekipe BK Sombor su ugostili sve goste trke sa tradicionalnom vojvođanskom poslasticoma, „hleba masti i crvene paprike“. Na rastanku se ispred organizatora svim učesnicima i posetiocima zahvalio Robert Marto koji je pozvao sve takmičare da nastave u ovom ritmu i već sledeće nedelje nastupe u Šidu na sledećoj CX stanici.

Trku su uz već pomenute partnere pogli: Signal Sombor, Sosul šatorište, Somborelektro, Kapriolo, Godo Pub, Total Sat, pekara Gornja Varoš, cvećara Hedera. Tehničku podršku za ovu izuzetno zahtevnu stazu pružio je “ Gianni Cycling Projekt“.

Postolja na jučerašnjem ciko krosu „GCP cx Trofej Sombora“
Elite:
1. Roman Aleksandar – Partizan
2. Galović Andrej – Partizan
3. Trkulja Nikola – Elite
Hobi:
1. Tegetlija Igor – BK Sombor
2. Trkulja Dragan – Individualac SO
3. Rupčić Velimir – Baraber Belišće
Juniori:
1. Divnić Jovan – Partizan
2. Kozodreović Aleksa – BK Sombor
3. –
Juniorke:
1.Tancik Marija – Jednota
2. Dečanin Emilija – Jednota
3. Radovanović Jovana – Jednota
Kadeti:
1. Mihajlo Stolić – S Team
2. Nadovaza Igor – S Team
3. Breneer Nikola – InvictaBike
Kadetkinje:
1. Vujasinović Bojana – S team
2. Vuković Valentina – Jednota
3. Počuča Sara – S Team
M. kadeti:
1. Cigić Parčetić Dario -S Team
2. Živković Miloš – Jednota
3. Vasović Miloš – S Team
Poletarci:
1. Stanić Dušan – S Team
2. Jović Uroš – InvictaBike
3. Vilim Matej – S Team
Poletarke:
1. Čobanović Dunja – Jednota
2. Stojišić Anja – Jednota
3. Marić Dragana – S Team

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com