апр 23 2019

GCP Trofej Sombora 2019

Naš grad će za vikend biti domaćin sedmog izdanja biciklističke trke „GCP Trofeja Sombora“. Predstojeća trka se i ove godine boduje za Kup Srbije u drumskom biciklizmu i jedna je od 13 trka koliko je planirano u ovogodišnjem ciklusu drumskih trka. Sezona je otvorena 14. aprila sa trkom na kraljevačkom Beranovcu.

Trka će se kao i prošle godine održati u samom jezgru grada te će “somborci” moći uživati u zanimljivom biciklističkom takmičenju. Staza „G3“ se već u 11.30 časova zatvara za saobraćaj, te će i ove godine svi ljubitelji dvotočkaša imati priliku da provozaju PROMO krug i zagreju asfalt za najmlađe profiće koji startuju odmah posle defileja biciklista.

Start prve od pet planiranih trka je u 12:15 u Radišićevoj ulici. Voze se sve kategorije licenciranih takmičara. Posle uvodnih trka mlađih kategorijja, nešto posle 13 časova će se na startu naći amateri i veterani, a za sam kraj trkačkog dana planirana je trka Elite kategorije u dužini od 100 kilometara.

Organizatori očekuju nastup oko 150 vozača iz domaćih, ali i klubova iz susednih zemalja. Poslednja trka završava oko 17 časova kada se planira i normalizacija saobraćaja u tom delu grada.

Robert Marton, ispred biciklističkog kluba Sombor kao organizator trke, uputio je poziv svim našim sugrađanima da iskoriste praznik i slobodno vreme, te da u subotu 27. aprila dođu na trku i pruže podršku biciklistima na stazi.

Propozicije GCP TS2019

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com