јан 19 2020

Jovana poražena, danas prvi finalni dan

Danas je na programu pretposlednji dan devetog Kupa nacija u ženskom boksu. U ring će prvo ući školarke, potom juniorke i na kraju ćemo odgledati pet borbi u omladinskoj konkurenciji.

Program počinje u 15 časova, a gledaoci će moći da odgledaju ukupno 20 finalnih borbiZa najsjajnije odličje boriće se pet srpskih reprezentativki.

U petom meču dana naša zemlja će imati priliku da se domogne prve zlatne medalje. Juniorka Anđela Ilić (48 kg) će u odmeriti snage sa Ruskinjom Polinom Spirinom, a odmah potom će u ring i Sara Ćirković (50 kg), koja će boksovati protiv Darie Kostkine (Rusija).

U finalu juniorske velter kategorije (66 kg) Srbija ima dve bokserke, pošto će se za zlato boriti Aleksandra Milošević i Milica Pekez, dok će u srednjoj kategoriji (75 kg) Željana Amidžić nastupiti protiv Grkinje Katsiroumpa.

U današnjim finalnim mečevima najviše predstavnica imaće Rusija (14), Engleska (7), Grčka (4), Francuska i Kina po 3, dok će po jednog finalistu imati Kipar, Slovenija, Rumunija i Crna Gora.

Što se tiče jučerašnjeg dana, gledali smo 34 borbe.

Somborka Jovana Radmanović nije uspela da se domogne finala pošto je poražena od Ruskinje Kirienko, prekidom u drugoj rundi.

Dajana Grmuša je ubedljivo poražena (5:0) od italijanske bokserke Sorentino, dok je Milena Matović izgubila (4:1) od Ruskinje Ivanove.

Jedinu pobedu za našu zemlju izvojevala je prošlogodišnja šampionka Aleksandra Rapajić protiv Marokanke Oumajme.

somborsport.org

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com