мај 11 2020

Otkazan Svetski Dan Izazova (World Challenge Day) 2020

Обавештавамо вас да је Асоцијација за међународни Спорт за све (TAFISA), на основу препорука Светске Здравствене организације (WHO), Владиних органа и здравствених стручњака, везано за актуелну глобалну здравствену ситуацију изазвану ширењем вируса COVID-19, отказала координацију највеће планетарне спортско-рекреативне манифестације Дан Изазова (Challenge
Day), која је требала да се одржи у среду 27. маја 2020. године у оквиру кампање Вратите своје
улице… Вратите своју будућност (TakeBackYourStreet’s… TakeBackYourFuture!).

Када је у питању здравље нације, Асоцијација Спорт за све Србије, као друштвено одговоран национални грански спортски савез задужен за област спортске рекреације (рекреативни спорт,
спорт за све, масовни спорт) и спорта у фирмама, прати препоруке Министарства омладине и спорта Републике Србије и других релевантних институција и пружа пуну подршку мерама за сузбијање ширења вируса COVID-19 које је усвојила Влада Републике Србије.

У складу са тим, Дан Изазова 2020. године у Републици Србији, у коме је планирано да узме учешће око 100 општина и градова са преко 600.000 физички активних грађана свих узрасних категорија, биће отказан.

Прошлогодишњи победници Дана Изазова у националној конкуренцији по категорисаном броју
становника локалних самоуправа: Ириг, Рума, Панчево и Ниш, заједно са Београдом, такмичиће се у мeђународној конкуренцији општина и градова, 26. маја 2021. године.

У овом тренутку, важно је да наставимо да бринемо о свом здрављу и да будемо свакодневно
физички активни и одговорни према себи и другима.

Промените животне навике, будите заштићени, активни и здрави!

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com