јул 30 2019

Pet zlata za Somborce

Članovi somborskog SBK “Speeder” osvojili su pet zlatnih, jedno srebrno i dva bronzana odličja na međunarodnom turniru u Mađarskoj. Banja Hallsthermal u Kiškunhalašu je bila mesto na kome se održao peti turnir na pesku. Učestvovalo je devet Somboraca i skoro svi su uspeli stići do odličja.

Katarina Blažev, petoplasirana sa svetskog prvenstva, lako je došla do svog prvog trijumfa na međunarodnoj sceni, pobedivši sve protivnice bez izgubljenog seta.

Alida i Boris Jerković su ponovo pobedili u kategoriji mešovitih parova, a do zlatnih medalja došli su i u najjačim, pojedinačnim kategorijama.

Prvi trofej na međunarodnoj sceni osvojile su i juniorke Jelena Janković i Gorana Radmilo u kategoriji juniorskih parova, a i pojednačno su obe došle do podijuma, Jelena je bila srebrna a Gorana bronzana. Na pobedničkom postolju se našla i Selena Stojačić u kategoriji do četrnaest godina, osvojivši još jednu bronzanu medalju.

Na turniru su nastupili i Lana Vujko i Uroš Lukač, u najmlađoj uzrasnoj kategoriji ali nisu uspeli da stignu do medalje. Lana je pobedama u razigravanju stigla do petog mesta, a Uroš do sedmog na svom debiju u krosmintonu.

Već narednog vikenda “Speeder”-i će nastupiti na turniru u Mađarskoj, a zatim slede pripreme za najveći srpski turnir u sezoni, Serbian Open koji će se održati u Somboru 14. i 15. septembra.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com