јул 11 2019

PETORO SOMBORACA NA EVROPSKOM OLIMPIJSKOM FESTIVALU MLADIH

Povodom učešća petoro naših sugrađana na Evropskom olimpijskom festivalu mladih članovi Olimpijskog komiteta Srbije posetili su danas, 11. jula 2019. godine Sombor.

U zgradi Županije dočekala ih je gradska većnica za oblast omladine i sporta Antonija Nađ Kosanović sa predstavnicima Sportskog saveza grada Sombora.

Troje biciklista, Mihajlo Stolić, Igor Nadoveza i Bojana Vujasinović sa trenerom – selektorom Markom Sudarićem koji su članovi BK „S Team“ i rvač Dejan Fratrić iz RK „Soko“ ostvarili su odgovarajuće norme i ušli u tim Srbije. Ovom prilikom Olimpijski komitet uručio je sportsku opremu Somborcima koji će se takmičiti na Evropskom olimpijskom festivalu mladih.

„Nama je drago kada vidimo da imamo toliko uspešnih sportista, da se sav taj trud koji lokalna samouprava ulaže da poboljša uslove i kvalitet treninga petostruko vraća kroz vaše rezultate. Naravno, vaši treneri imaju veliku zaslugu za to što ste uspeli da ispunite norme“ poručila je mladim takmičarima većnica za oblast omladine i sporta Antonija Nađ Kosanović i zahvalila se Olimpijskom komitetu na opremi koju su obezbedili i za svu podršku koju pružaju sportistima kako bi oni mogli da predstave Srbiju na najbolji mogući način.

Marketing menadžer Olimpijskog komiteta Srbije Dejan Kozlina zahvalio se Gradu Somboru, Biciklističkom savezu i Rvačkom savezu za način na koji ulažu u mlade sportiste. „Nadamo se da će rezultati u Bakuu zaista biti na visokom nivou. Imamo 56 dečaka i devojčica koji će se takmičiti u 9 sportova, jedna je ekipa u odbojci i sve ostalo su takmičari koji su u pojedinačnim sportovima izborili norme“ rekao je Kozlina.

Evropski olimpijski festival mladih održava se u Bakuu, u Azerbejdžanu, od 19. do 29. jula ove godine.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com