мар 04 2020

Proglašenje sportista godine u Vazduhoplovnom savezu Srbije

Vazduhoplovni savez Srbije svake kalendarske godine proglašava najbolje sportiste u svim vazduhoplovnim sportovima za prethodnu godinu. Tako je ovogodišnja dodela priznanja obavljena 27.02.2020. u Beogradu u prelepom ambijentu sale Kraljevskog aerokluba koja se nalazi na drugom spratu Doma vazduhoplovaca.

Četvorospratna zgrada vazduhoplovaca sagrađena je 1923. godine i nalazi se u samom centru garda u Uzun Mirkovoj ulici. U svim vazduhoplovnim sportovima a to su : vazduhoplovno modelarstvo, raketno modelarstvo, jedriličarstvo, padobranstvo, balonarstvo, paraglajding, letenje ultralakim avionima i letenje motornim avionima dodeljuju se priznanja najboljim sportistima. U svakom od navedenih sportova rangiraju se prva tri najbolja takmičara.

Najveće vazduhoplovno sportsko priznanje, statua ,,Zlatni orao,, za sportistu 2019.godinu u neletačkim disciplinama vazduhoplovnog sporta, pripala je Mići Tici vazduhoplovnom modelaru iz Aerokluba iz Beograda. U letačkim disciplinama vazduhoplovnog sporta, sportista godine je pilot paraglajdera Vladimir Bačanin iz paraglajding kluba iz Kruševca, kome je takođe uručena statua ,,Zlatnog orla,,.

U pojedinačnim vazduhoplovnim sportivima za osvojeno prvo mesto dodeljuje se plaketa ,,Zlatnog orla,, a za drugo i treče mesto dodeljuje se diploma. Za 2019. godinu diplome su uručeni i dvoma članova Aerokluba ,,Sombor,, u vazduhoplovno modelarskom sportu u kategoriji juniora. Diploma je dodeljana Stefanu Nastasiću za osvojeno drugo mesto u juniorskoj kategoriji, a Ivoni Živković za osvojeno treče mesto u juniorskoj konkurenciji. Nastasić je drugo po redu najboljeg juniora zaslužio osvajanjem u sezoni2019. godine 6 zlatnih i 1 srebrnu medalju.

Državni je prvak u klasi F1N, 4. u klasi F1A i 6. u klasi F1H u juniorskoj konkurenciji. Osvojio je 1. mesto u generalnom plasmanu Lige Srbije. Na ostalim kup takmičenjima osvojio je 4 zlatne i 1 srebrnu medalju. Živkovićka je treče po redu najboljeg juniorka zaslužila osvajanjem u sezoni 2019. godine 6 srebrnih i 1
bronzanu medalju u muško-ženskoj konkurenciji. Osvojila je četiri srebrne medalje u dva domaća i dva međunarodna kup takmičenja. Osvojila je 2. mesto u generalnom plasmanu Lige Srbije.

Istog dana uručena je diploma za treče mesto u konkurenciji padobranaca našem člani i sugrađaninu Terzić Slobodanu koji se takmiči za padobranski klub ,,Grifon,, iz Beograda. Takmičarska sezona u ovoj godini za naš klub dobro je počela. Na 13. International Indoor open u Dardi Svetozar Jovin u seniorskoj konkurenciji osvojio je bronzanu medalju, Ivona Živković juniorka osvojila je tri medalje srebro u ženskoj konkurenciji, i dve zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji.

Na 11. International Indoor open kupu u Novoj Pazovi seniori Stevan Janović osvojio je zlatnu medalju, Svetozar Jovin bronzu, a Vladimir Miljuć 4. mesto u klasi F1N-150. U klasi F1N Stevan Janović osvaja bronzu, a 4. mesto Svetozar Jovin. Ivona Živković u konkurenciji dama osvaja srebro, a Stefan Nastasić u juniorskoj konkurenciji osvaja srebrnu medalju.

Naša organizacija će biti domačin 6. Bačka Internacional Indoor open kupa 14.03.2020. u klasama F1n i F1N150. Takmičenje će se održati u hali ,,Mostonga,,.

Državno prvenstvo u istim disciplinama u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije i neposrednog organizatora Aerokluba ,,Sombor,, održaće se 04.04.2020. godine u sportskoh hali ,,Mostonga,,.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com