дец 29 2019

SLATKI NOVOGODIŠNJI TRČANJAC ZA NAJMLAĐE!

U subotu, 28. decembra, već tradicionalno, članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor obeležili su kraj seozne – Slatkim novogodišnjim trčanjcem. Ovo je bila još jedna prilika da somaratonci pokažu svoju humanost i učine još jedno dobro delo. Brojni trkači i naši sugrađani koji su podržali ovu akciju i doneli slatkiše koji će se pokloniti deci koja nemaju priliku da dobiju paketiće od svojih najbližih. Nakon istrčanih pet kilometara nastavljeno je druženje i prikupljanje slatkiša za najmlađe kojima će somaratonci pokloniti novogodišnje paketiće.

Godina koja je na isteku bila je jedna od najuspešnijih za Ark ‘’Somaraton’’. Članovi somborskog kluba nastupili su na više od 60 trka kako u Srbiji tako i u celoj Evropi. Godinu su obeležile brojne pobede i pobednička postolja, a svakako najvažnije su tri bronzane medalje sa državnih prvenstava u ultramaratonu, maratonu i polumaratonu. Grad Sombor je dobio nove maratonce i maratonke, kao i sve veći broj trkača koji su polaznici škole trčanja koju vodi trener Ark ‘’Somaraton’’. Trkača liga Somaraton se održava svake subote, takmičenjem na 5 kilometara i okuplja i do pedesetak trkača svake subote.

Treba istaći i tri trke koje je organizovao somborski tim. Pre svega jubilarni 40. Somborski polumaraton koji je ove godine bio i državno prvenstvo u polumaratonu. Somborski polumaraton je istrčalo 1.014 trkača čime je ova trka pored Beogradskih maratona samo jedna od dve trke u Srbiji sa više od hiljadu finišera. Treba istaći i tri zvezdice za kvalitet koje su dodeljene Somborskom polumaratonu od strane Evropske atletike, kao i veliku podršku Atletskog saveza Srbije. Krajem septembra održana je ženska trka – Dame trče sa rekordnim brojem učesnica, a za kraj godine i više nego uspešan ultramaraton Baja Sombor koji je na najbolji način povezao dva bratska grada.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com