дец 04 2018

Somaratonci nastupali u Novom Sadu

U nedelju 2. decembra u Novom Sadu na Petrovaradinu održan je 16. polumaraton Memorijal prof. dr Franja Fratrić koji nosi ime prerano preminulog sportskog stručnjaka. Ovo je jedina trka u okruženju sa takozvanim hendikep vremenom starta kojim se izjednačavaju svi trkači bez obzira na godine jer trku prvo počinju najstariji trkači. Po lepom, ali hladnom vremenu pored neposredne blizine Dunava trčale su se trke na 21 km, štafetna trka na istoj dužini i trka na 5 km.

Na glavnoj polumaratonskoj trci učestvovalo je 108 takmičara, a kroz cilj prvi je prošao Zoran Janković iz Kule. Drugoplasirani je bio član Ark Somaraton iz Sombora Đuka Čeljuska, dok je takođe somaratonac Miloš Kesić trku završio na odličnom četvrtom mestu.

Polumaratonsku deonicu uspešno su još istrčali i Darko Petrović, Nikola Tanušaj, Arpad Šarkezi, Zoran Nikolić, Đorđe Vučković, Tijana Odobašić i Miloš Petrović. Član ARK Somaraton Milan Kovačić bio je u sastavu štafete iz AK Apatin i zauzeo je treće mesto.

Na trci na 5 km učestvovalo je 60 trkača, gde je članica Somaratona Mirjana Došen osvojila četvrto mesto dok je istu dužinu uspešno istrčala i Danica Grujić Firanj.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com