окт 14 2019

Somaratonci za vikend trčali u Novom Sadu, Zagrebu i Sofiji

Drugi oktobarski vikend bio je bogat polumaratonima i maratonima širom regiona, članovi atletsko rekreativnog kluba “Somaraton“ Sombor imali su uspešan nastup na nekoliko trka.

U nedelju održan je tradicionalni 27. po redu Novosadski maraton koji je ovog puta okupio više stotina trkača koji su trčali trke od 6 kilometara do maratonske distance od 42 kilometra.

Najtežu maratonsku distancu od 42 kilometra, po veoma toplom vremenu za oktobar mesec, istrčao je Arpad Šarkezi koji je tako ubeležio svoj 13 istrčani maraton.

Svoje prvo pobedničko postolje istrčala je Marina Brbaklić Tepavac koja je osvojila treće mesto u ženskom plasmanu na trci od 33 kilometra, istu distancu i četvrto mesto istrčala je Tijana Odobašić. Distancu od 33 kilometra istrčali su i Biljana Vezmar, Maja Bodrožić, Branka i Boško Vitković.

Trku na 25 kilometara završio je Boško Jerković. Distancu od 10 kilometara istrčali su Aleksandar Krneta i Ljubica Vojnović. Svoje trke istrčali su i članovi “Somaratona“ Dejan Hrkalović, Bojana Marić, Petar Šuša i Vladimir Kesegić, ali ovog puta kao pripadnici Vojske Srbije odnosno Žandarmerije.

Isti dan održan je polumaraton u Zagrebu koji su istrčali “Somaratonci“ Daniel Šokac, Milan Kovačić, Aleksandar Marković i Ilija Zvekanov. U okviru ove manifestacije održana je i trka na 10 kilometara na kojoj je Tijana Kabić istrčala četvrto mesto u ženskoj konkurenciji. Istu stazu uspešno su istračele i Jelene Stanimirović, Danica Grujić Firanja i Ljerka Vukmirović

Maratonsku distancu od 42 kilometra ovaj vikend istrčao je i Nenad Glušac na maratonu u glavnom gradu Bugarske – Sofiji.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com