дец 10 2019

Somaratonci završili trkačku sezonu u Novom Sadu i u Tübingenu

U nedelju 08. decembra održan je tradicionalni Reciklažni maraton u Novom Sadu, što ujedno predstavlja i kraj trkačke sezone za članove ARK Somaraton za ovu godinu.  U Novom Sadu trkači su mogli birati sledeće deonice: 7km, 14km, 28km, 35km, kao i celu maratonsku trku od 42,195 km.

Na ovoj sportskoj manifestaciji Sombor je dobio novu maratonku Minu Bošnjak, koja je nedavno krenula sa rekreativnim trčanjem u Školi trčanja kod trenera Mirka Erdeljia. Mina je maratonsku stazu završila u vremenu 5:20:38. Takođe, istu trku od 42km uspešno je istrčao i član ARK Somaraton Vladimir Bulaić sa vremenom u cilju 4:57:49.

Polumaraton su istrčali Marina Brbaklić Tepavac i Srđan Savić iz ARK „Somaraton“, kao i Zorica Milutin za 1:55:53 iz Triatlon kluba „Sprint“ iz Sombora.

Još jedan odličan rezultat beleži naš Somaratonac Milan Kovačić koji je nakon napornih treninga tokom cele godine uspeo da na trci od 7 km zauzme prvo mesto u muškoj konkurenciji sa vremenom 32:20.

U SR Nemačkoj, član ARK ’’Somaraton’’, dugogodišnji trkač na dugoprugaške distance, Boško Jerković, učestvovao je na zahtevnoj uličnoj trci u gradu Tübingenu, u blizini Štutgarta, u dužini od 21km. Trka nosi naziv ERBE-Town Race i već tradicionalno privlači veliki broj učesnika kojih je ove godine bilo 3800.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com