дец 17 2019

СОМБОР ЈЕ БИО И БИЋЕ ГРАД ВРХУНСКИХ СПОРТИСТА

Ненад Боровчанин председник Боксерског Савеза Србије  посетио је данас боксерски клуб „Сомбор“ а повод  су као и увек добри резултати боксера у протеклом периоду. Наиме Боксерски клуб „Сомбор“ је од ове сезоне члан Прве лиге Србије у боксу- највишег ранга у домаћем шампионату. Лига броји седам клубова подељених у две групе.

На управо завршеном Балканском првенству у турском Кемеру, Саша Миловац члан БК „Сомбор“ је као репрезентативац наше земље освојио сребрну медаљу у категорији до 81 кг. Изузетно вредан резултат крајем маја је остварила и Александра Тепавац освојивши бронзану медаљу на Европском првенству у Румунији (у Галатију) за млађе категорије – јуниорка до 63кг . Још једну сребрну медаљу за изузетан резултат на такмичењу „Златна рукавица“ освојио је Владимир Губаш .

Тим поводом члан Градског већа задужена за спорт, децу и омладину Антонија Нађ Косановић примила је данас спортисте, тренера и потпредседника клуба као и председника боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина.

Честитајући у своје и у име града остварене резултате Антонија Нађ Косановић је истакла да су они својим резултатима оправдали одлуку града да издваја 5% од буџета за развој спорта на локалу, а што се тиче даљег финансирања град ће се потрудити да им обезбеди све услове за још боље резултате.

„Ови резултати које сте постигли су веома значајни не само за вас већ и за град, јер бити први у својој средини  је веома тешко а бити најбољи на међународној сцени је још значајније јер на тај начин промовишете и вашу средину. Град Сомбор је увек имао врхунске спортисте, а ви сте доказ да ће их и даље имати“, рекла  је Антонија Нађ Косановић.

Ненад Боровчанин председник Боксерског Савеза Србије захваливши се Граду Сомбору на подршци боксу истакао је да ни Савезу није тешко да подржи овакав клуб који окупља велики број деце, све је масовнији и осваја резултате.

„Остварени резултати на свим овим такмичењима су плод једног дугог и темељног  и систематског рада  и мислим да тек у наредном периоду, тј наредним годинама Сомбор ће имати све снажније и боље резултате, а чињеница да је боксерски клуб „Сомбор“ један од шест клубова учесника Супер лиге говори да је то заиста центар бокса у овом делу Србије а надам се да ће овај клуб имати  и учешће у „Плеј офу“ рекао је Ненад Боровчанин честитајући  изузетне резултате младим спортистима и њиховом тренеру Стојану Кнежевићу.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com