јун 17 2019

Somborski biciklistički vikend

Protekli vikend bio je jedan od najupečatljiviji biciklističkih vikenada u kome je doninirao biciklizam, i to somborski.

U subotu je održan Skolarac Somborelektra. Manifestacija koja vec 9 godina okuplja somborske osnovce na kojoj se oni nadmeću u biciklističkim veštinama. Kao i svake godine do sada, firma Somborelektro svojski je podržala manifestaciju i u saradnji sa nama organizovan je divan dogadjaj. Učestvovalo je 33 dece, a najbrojniji i najuspešniji su bili učenici osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Kljajićeva. Za svako dete je bilo obezbedjeno osveženje u vidu soka i sendviča, medalje za najuspešnije i bogata tombola za sve učesnike, na kojoj je glavna nagrada bio bicikl.

Subotnjeg popodneva, Veljko Stojnić u svom debiju na čuvenom Djiru de Italija za učesnike do 23 godine, uspeo je da obuče zelenu majicu lidera u konkurenciji najboljeg brdaša. U etapi dugoj 185km proveo je čak 160 km u begu sa jednim vozačem. Uzeo je sve prolazne ciljeve i pokazao da je spreman za najveće domete.

U nedelju je održan novi Kup Srbije u Šidu, a ekspedicija iz Sombora imala je skoro pa savršen nastup. Somborci su dominirali bukvalno u svim trkama i kategorijama. Aleksandra Stanić bila je druga od poletarki. U kadetima do prve pobede u karijeri je dosao Nemanja Marković, dok je drugi bio Igor Nadoveza. Sličan uspeh imale su i kadetkinje Bojana Vujasinović i Andjela Ilić koje su se popele na dve najviše stepenice postolja. U juniorkama, Sara Počuča imala je fantastičan nastup apsolutno pobedivši i sve juniorke i sve seniorke. U poslednjoj trci dana, kadet Mihajlo Stolić vozio je trku seniora i juniora u kojoj je zauzeo kao praktično jos klinac, nestvarno drugo mesto.

Ovom trkom Somborci su udarili pečat na sva tri mesta koliko Srbija ima na ovogodišnjem EYOF-u u Azerbejdžanu. Evropske olimpijske igre izborili su Bojana, Igor i Mihajlo i tako ispeli nesto što se jos nikad nije desilo, da jedan klub ima sve predstavnike.

Za kraj vikenda u trećoj od deset etapa koliko je Veljko do sada odvezao na Djiru, uspeo je da odbrani majicu i ostane u zelenom.

Deset godina rada nekad zna da stane u samo dva dana, a ovaj vikend je upravo to i pokazao. S Team postao je brend i sinonim za vrhunski sportski uspeh.

 

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com