феб 26 2019

Somborski dizači imali odličan nastup na Prvenstvu Vojvodine za juniore i juniorke

Klub dizača tegova “Radnički”, bio je u nedelju domaćin Prvenstva Vojvodine za juniore i juniorke od 15 i do 17 godina. Nastupalo je 23 takmičarki/takmičara iz pet klubova: 8 mart, Kamen, Spartak, Herkules i Radnički. Ostvareni rezultati su ujedno novi nacionalni rekordi s obzirom da od ove takmičarske sezone primenjuju nove težinske kategorije.

Od članova somborskog kluba u muškoj konkurenciji Luka Petrik oborivši lični rekord –  88 kg i 105 kg, zauzeo je prvo mesto u svojoj kategoriji. Andrej Rang sa rezultatom 77 kg i 106 kg zauzeo je drugo mesto kao i Robert Kerhoni  – 82 kg i 105 kg. Luka Stjepanović posle neuspele discipline trzaja zauzeo je treće mesto u svojoj kategoriji.

Prijatno iznenađenje ovog takmičenja iz redova somborskog kluba dizača su svakako debitanti u juniorskoj ekipi, Tina i Petar Pelajić, koji u osvojili prva mesta u svojim uzrasnim kategorijama.

Takmičenje u velikoj sali „Sokolskog doma“ održano je u organizaciji Saveza Vojvodine za dizanje tegova. Svim učesnicima, posebno osvajačima medalja i rekorderima čestitamo na odličnim sportskim rezultatima, a tehničkom organizatoru tamičenja, KDT Radnički, na odličnoj organizaciji ovog sportskog događaja.

Pre takmičenja je održana i Izborna Skupština Saveza za dizanje tegova Vojvodine na kojoj je Rita Špajzer izabrana za Predsednika Saveza za dizanje tegova Vojvodine.

Za članove Upravnog odbora Saveza izabrani su: Dragan Medić (potpredsednik Saveza, Branko Krivošija, Tivadar Kajdoči, Boris Vezmar.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Branko Čalić, Jovan Torbica, Milan Grgurov.

Savez Srbije za dizanje tegova upućuje novom rukovodstvu SDTV čestitke sa željom za ostvarenje novih sportskih uspeha.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com