дец 25 2018

Somborski plesači odlični u Beogradu

U subotu 22. decembra u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ u Beogradu održano je poslednje takmičenje u tekućoj godini u okviru Plesnog saveza Srbije, za sve kategorije i discipline sportskog plesa.

Plesni klub Ronda iz Sombora godinama u nazad učestvuje na ovom takmičenju, pa je tako bilo i ove godine, gde su našu Opštinu predstavljali Rondini takmičari koji su se takmičili sa preko dvadeset Klubova iz cele Srbije. Somborski Klub je bio među najbrojnijim klubovima učesnicima a pored toga, naši takmičari su ostvarili i odlične rezultate.

U okviru takmičenja 1. lige, svi Rondini plesni parovi su, u svojim uzrasnim kategorijama i kvalitativnim razredima zauzeli prva i druga mesta; Srebrne medalje, u svojim kategorijama osvojili su: Nemanja Žekić – Jelena Opačić, Roland Koberski – Svetlana Jajić. Zlatne medalje pripale su plesnim parovima: Nemanja Aleksić – Tijana Filipović, Sobodan Brcanski – Feja Žeželj, Tomislav Vajgand – Lena Sečujski, Luka Čačić – Klara Aroki, Sergej Sekulić – Dragana Čačić, Matej Obadić – Iva Tomić, Laslo Koberski – Jelena Jajić. Ovi parovi su velike nade ovog kluba i od njih se tek očekuju vrhunski rezultati.  

U nastavku takmičenja održan je KUP Srbije za plesne formacije. PK Ronda je imao fenomenalne nastupe svoh svojih formacijskih timova u svim kategorijama i uzrastima, gde su, u jakoj konkurenciji iz cele Srbije devojčice i devojke iz naših timova osvojile 8 pehara! U ovim timovima plesalo je preko pedeset takmičarki iz Sombora, Čonoplje i Apatina. Čak četiri formacijska tima zauzeli su 1. mesto, tri tima završila su na 2. mestu, dok je 1 formacijski tim zauzeo treće mesto.

U završnom – večernjem delu takmičenja, nastupili su parovi Super lige u okviru KV turnira i KUP-a Srbije. Rondu su na ovom delu takmičenja predstavljala dva plesna para.

Valentin Horvat – Sanja Ivan su na KV turniru u kategoriji Seniora „C“ zauzeli 2. mesto u standardnim plesovima i 3. mesto u latino-američkim plesovima, dok su u KUP-u Srbije u obe discipline takmičenje završili u polufinalu.

Vladimir Gubica i Nataša Kosanović su na KV turniru u kategoriji Omladinci „B“ osvojili dve srebrne medalje – u obe plesne discipline. U KUP-u Srbije Vladimir i Nataša osvojili su odlično 3. mesto u standardnim plesovima i 4. mesto u latino-američkim plesovima. Ovim sjajnim rezultatima uspešno je završena prva polovina takmičarske sezone za sve naše plesače.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com