јул 30 2019

Спортске игре младих – финале

Сомборци најуспешнији екипно

Финале Спортских игара младих одржано је протекле недеље у Београду.

Караван Спортских игара младих ове године обишао је тридесет и осам градова у нашој земљи а у играма је учествовало више од седамдесет пет хиљада такмичара основно школског узраста. Велику подршку овом великом такмичењу дала је и Влада Републике Србије.

На завршној свечаности у Београду била је присутна и председница владе Републике Србије Ана Брнабић, као и комесар за  Европске политику и преговоре о проширењу ЕУ Јоханес Хан, који је уједно и амбасадор Спортских игара младих oд 22.07. до 26.07.2019.године у финалном делу у више дисциплина  такмичило се тачно 2349 школараца.

Међу свим тим такмичарима, били су и представници нашег града, који су изборили пласман у финале на  играма младих Западно бачког округа које су одржане у Сомбору у мају месецу. Такмичари који су се пласирали у финале  у Београду такмичили су се у следећим дисциплинама: кошарка – баскет 3 на 3 у обе конкуренције (м и ж), мали фудбал, одбојка (м и ж), рукомет ( м и ж), стонитени, тенис, шах и између две ватре- мешовита екипа.

Победници екипних дисциплина, као и победници и другопласирани у појединачним дисциплинама изборили су пласман на регионалне игре које ће бити одржане у Сплиту од 15.08. до 22.08. ове године.

Наши Сомборци су постигли одличне резултате и заслужено су понели титулу најуспешнијег града на финалним такмичењима. Слободно можемо рећи да су наши такмичари укупни победници Спортских игара младих Србије.

Постигнути резултати: рукомет дечаци- прво место које је освојила екипа састављена од младих рукометаша из Бездана и Колута под вођством Горана Чабрила и Владимира Ћупурдије , тенис, Дејана Тодоровић – друго место, вођа Дејан Тодоровић, између две ватре – друго место, вођа екипе учитељ Бранко Тиодоровић, мали фудбал – треће место, вођа екипе Милош Мијић, женска одбојка – треће место, вођа екипе Зоран Драгић, мушка одбојка – четврто место , вођа екипе Милош Алексић.

Такође ћемо похвалити и наступе наших младих стонотенисера под вођством Стевана Кесеића, баскеташа 3 на 3 , вођа екипе Драгана Кекезовић, баскеташице 3 на 3 – вођа екипе Марјан Стојанац, шахисти – вођа екипе Јосип Декић и рукометашица – вођа екипе Ерика Хеђи.

Честитке свим нашим такмичарима и њиховим тренерима.

Истакли бисмо и велики допринос координатора за школски спорт Западно бачког округа Имре Отоа у организационом одбору Спортских игара младих.

На регионалне игре младих у Сплит су се пласирали наши рукометаши, тенисерка Дејана Тодоровић и нешто раније на атлетском такмичењу и млада Вања Милошевић у дисциплини 60 метара, под вођством професорице Мире Трифунов.

Целокупну организацију припреме и одласка наших такмичара на финале Спортских игара младих обавио је Спортски савез града Сомбора, уз велику подршку локалне самоуправе.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com