мај 12 2020

SSGS tokom vanrednog stanja radio po uputstvima Kriznog štaba

Sportski savez Grada Sombora je tokom vanrednog stanja radio po uputstvima Kriznog štaba na nekim novim odgovornim poslovima usklađenim sa situacijom koja je bila. O tome koji su to poslovi bili i šta sada konkretno očekuje zaposlene u Savezu porazgovarali smo sa direktorom Sportskog saveza Zoranom Bojićem.

Koji su to bili poslovi koje su obavljali radnici Saveza na čelu sa Vama po instrukcijama Kriznog štaba i koliko ste Vi kao zadovoljni time kako su oni obavljeni ?
– Sportski savez Grada Sombora je od početka godine sprovodio sve aktivnosti koje su planirane po planu i programu i to možemo reći veoma uspešno. Počev od organizacije takmičenja koja su počela do funkcionisanja svih veza sa klubovima i sportistima sve je rađeno na veoma visokom nivou. Od 15. marta kada je proglašeno vanredno stanje u Srbiji jedan deo zaposlenih u Savezu je po instrukcijama Kriznog štaba našeg grada radio svakodnevno na dezinfekciji svih vitalnih zgrada, institucija, ustanova, ulica, sportskih terena. Drugi deo je svaki dan bio u prostorijama Saveza i održavao veze kako sa klubovima tako se i sa institucijama na višem nivou i ministarstvima sporta na republičkom i pokrajinskom nivou.

To je sada iza nas, mnoge mere su ublažene i polako će se sport i sportisti vratiti na sportske terene. Šta je sada prvo na redu u aktivnostima Saveza ?
– Prvi zadatak je sad da sve preporuke Vlade Srbije i nadležnih zdravstvenih institucija za rad na sportskim terenima prenesemo svim klubovima i potrudimo se zajedno da se ona poštuju. Takođe moramo nastaviti sa postupcima prikupljana potrebne dokumentacije za učešće na konkursima za sufinasiranje klubova.

Neka sportska takmičenje su odložene za neki drugi datum ove godine, neka prvenstva su prekinuta i završena u zatečenom stanju, neka su odložena za sledeću godinu. Takmičenja koja počnu odigravaće se, ali bez publike.
– Svi ljudi su bili pogođeni ovim zabranama kretanja, stariji posebno, ali možemo reći isto tako posebno i sportisti koji su navikli na da se proteklom periodu nalaze ili na terenima gde treniraju ili na takmičenjima gde se bore za medalje, trofeje i bodove. Svi se raduju novim merama koje dozvoljavaju treninge na otvorenom, uskoro će doći dozvola i za treninge u zatvorenom. Istina je da će takmičenja započeti ali bez publike, ali važno je da se počne. Prvo će to biti verovatno individualni sportovi bez puno kontakata. Svi se nadamo da će to biti krajem maja ili u junu mesecu. U svakom slučaju pridržavaćemo se odlukama nadležnih organa jer zdravlje sportiste je ipak na prvom mestu.

RTV Sreće

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com