јун 18 2018

Stojnić pobedio u Bugarskoj, a Počuča i Stolić u Šidu

Veljko Stojnić dominantnom pobedom na trci Dolcini kupa u Bugarskoj, završio je pripreme za Mediteranske igre u Španiji.

Proteklog vikenda seniorska reprezentacija Srbije nastupala je u Bugarskoj na poznatom Dolcini kupu.

Kružna trka duga 120 km vožena je u okolini poznatog skijališta Bansko. Već na 20. kilometru Stojnić je otišao u beg sa dva domaća takmičara, u kom su izdržali sve do kraja trke. U poslednjem krugu dugom 15 km, domaći takmičari su nekoliko puta pokušali da mu napadima odu, ali ih je Veljko sve neutralisao i svojim jedinim skokom 2 km do cilja, solo otišao po svoju prvu pobedu na tlu Bugarske, i još bitnije prvu u dresu seniorske reprezentacije.

Ovom pobedom Veljko je zaključio svoj pripremni period za Mediteranske igre na koje putuje 25. juna, a učestvovaće i na drumu i na hronometru. On će uz rukometašicu Anu Lazić biti jedini predstavnik Sombora na igrama u Taragoni.

*******

Proteklog vikenda održan je treći Kup Srbije u biciklizmu u Šidu, a Somborci su ponovo bili jedni od najuspešnijih.

Najveći rezultat dana napravila je Sara Počuča pobedom u trci kadetkinja i ml. kadeta. Sara je uspela ono što još nijednoj devojci nije, da pobedi kako žensku, tako i mušku konkurenciju iste trke. U istoj trci Bojana Vujasinović je odšprintala za drugo mesto. Kod mladjih kadeta, Mihajlo Stolić je dominantno pobedio i treći put ove godine, dok je Dario Cigić Parčetić osvojio 5. mesto.

U trci poletaraca Matej Vilim i Dušan Stanić bili su deo bega iz kog je Matej osvojio treće, a Dušan 6. mesto.

Kod kadeta, Igor Nadoveza je odličnom vožnjom zauzeo najnepopularnije četvrto mesto. Poslednji krugovi ove trke voženi su po žestokom nevremenu i pljusku, a Igor je baš tada u nekoliko navrata pokušao da begom dodje do postolja.

Kod seniorki koje su vozile u istim uslovima kao i kadeti, Ivana Vilim zauzela je drugo mesto zaključivši tako odličan vikend za Somborce.

U konkurenciji juniora nastupio je i Aleksa Kozoderović, koji se takmičio za biciklistički klub Sombor. Aleksa je osvojio treće mesto, a ovo mu je bio prvi nastup posle zalečene povrede kolena.

 

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com