нов 20 2019

TIJANA KABIĆ BRONZANA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U MARATONU!

U nedelju, 11. oktobra, održan je prvi Serbia marathon u organizaciji Atletskog saveza Srbije.

Pored maratonske trke na 42 kilometra, održana je i polumaratonska trka na 21 kilometar kao i trka na 5 kilometara. U tri trke učešće je uzelo dve hiljade takmičara koji su trčali po veoma nepovoljnom vremenu uz veoma jaku košavu koja je onemogćila postizanje najboljih vremena. Maratonska trka je ujedno bila i državno odnosno balkansko prvenstvo u najtežoj atletskoj disciplini.

Članica atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor Tijana Kabić istrčala je treće mesto na prvenstvu Republike Srbije u maratonu u vremenu 3 sata i 16 minuta i tako krunisala ovu uspešnu sezonu u kojoj je osvojila bronzane medalje u maratonu, odnosno polumaratonu koju je istrčala u Somboru.

Učesnik državnog prvenstva u maratonu bio je i Damir Marković koji se plasirao na 11 mesto u ovoj konkurenciji. Maratonsku distancu su istrčali i Zoran Nikolić, Vladimir Bulajić, Nenad Glušac i Miroslav Liščević koji je imao svoj debi na trasi od 42 kilometra.

Najbrži somaratonac na upola kraćoj – polumaratonskoj distanci od 21 kilometra bio je Josip Major sa odličnim vremenom od 1 sata i 20 minuta što je bilo dovoljno za 14 mesto u konkurenciji od hiljadu trkača.

Polumaraton su istrčali i Miloš Kesić, Dejan Nikolić, Milan Kovačić, Vladimir Kesegić, Zoran Boca, Đorđe Ćurić, Atila Sič, Aleksandar Marković, Marina Brbaklić Tepavac, Nataša Raić Sič, Biljana Vezmar i Maja Bodrožić.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com