мар 10 2020

Uspešan početak sezone za „Speeder“

Katarina Blažev, Selena Stojačić i Boris Jerković osvojili su po dve medalje na prvom međunarodnom turniru (250 bodova) u krosmintonu ove sezone, održanom u Zagrebu.
Katarina je nastupila u kategoriji dečaka i devojčica do četrnaest godina, u konkurenciji sa godinu dana starijim protivnicima. Već u prvom meču se odlično pokazala, gde je osvojila jedan set protiv prvog nosioca na turniru, Slovenke Glavač. Na žalost, u odlučujućem trećem setu je poražena od iskusnije rivalke. U nastavku je ostvarila dve pobede u grupnoj fazi, te se plasirala u polufinale. U vrlo neizvesnom meču poražena je od Slovenca Jevševara, te je takmičenje završila sa bronzanom medaljom.
Selena je takmičila po prvi put u juniorskoj kategoriji sa čak tri godine starijim protivnicima, pretrpela jedan poraz u grupi, od Slovenke Zorec, ali je zbog odustajanja rivala u nastavku takmičenja, uspela da se plasira sve do polufinala, u kome je poražena od prvog nosica turnira.
Pored bronzanih medalja u pojedinačnoj konkurenciji, Selena i Katarina su zajedno osvojile i bronzu u kategoriji juniorskih parova.
Boris je započeo sezonu titulom u kategoriji mešovitih parova sa Slovenkom Knez. Redom su savladali sve protivnike: u četvrt finalu par Gorički / Sukreski, u polufinalu prve nosioce Jagečić /Wirth a u finalu treće nosioce Jagečić / Brandt. U pojedinačnoj kategoriji, u grupnoj fazi Boris je savladao dva domaća takmičara, ali je u borbi za prvo mesto u grupi poražen u neizvesnom meču od Švajcarca Junkera. U četvrtfinalu je savladao norveškog predstavnika Brandta, ali nije mogao dalje od polufinala. U polufinalu je za protivnika imao prvog nosioca turnira, Švajcarca Wirtha, kome je nakon jednog odigranog seta predao meč iz medicinskih razloga.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com