јун 24 2018

Veljko Stojnić očekivano najbolji u hronometru

U petak, 22. juna, u Erdeviku je održan prvi dan Državnog prvenstva Srbije u biciklizmu, vožnjom hronometra. Somborski biciklista Veljko Stojnić očekivano je trijumfovao u disciplini koja je njegova uža specijalnost.

Vozač somborskog S Team-a je na kraju imao najbolje vreme, a sat se zaustavio na – 37:49,22. Ovom pobedom, Veljko je prošlogodišnji trijumf u juniorskoj kategoriji, sada samo pretočio, ali u konkurenciji seniora. Drugi je bio Ognjen Ilić, vozač tima Vonbefinden iz Graca – 39:00,50, a treći Andrej Galovic iz Partizana (40:19,53).

Veljkov trijumf zaokružila je Ivana Vilim koja je u ženskoj seniorskoj konkurenciji zauzela treće mesto.

Odmah posle najjače, elit vožnje, dan su zaokružili juniori, kadeti i poletarci. Takmičari somborskog kluba ponovo su briljirali. U kadetskoj ženskoj konkurenciji ostvarena je dupla pobeda. Sara Popuča je postala novi kadetski prvak države u hronometru, dok je Bojana Vujasinović zauzela drugo mesto. Njihov uspeh zaokružio je Mihajlo Stolić koji je u konkurenciji mlađih kadeta bio drugi.

Posle dana pauze, najbolji vozači na drumu će danas nastaviti borbu za tron i titulu prvaka države na trci na autodromu Beranovac kraj Kraljeva. Učešće su uzele sve kategorije, a voziće se na kružnoj deonici.

Vest preuzeta sa sajta somborsport.org

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com