авг 21 2019

Završen Finalni turnir u odbojci na pesku- Sombor 2019.

Za vikend je u Somboru završen Finalni turnir Banka Poštanska štedionica  lige u odbojci na pesku.

Marija Miljević i Tamara Miljević i Đorđe Klašnić i Miloš Milić pobednici su Finalnog turnira beach – volley lige 2019, prvenstva Srbije u odbojci na pesku,

Naš grad je drugu godinu zaredom domaćin finalnog turnira. Turnir je  je održan na terenima na Trgu Svetog Trojstva u Somboru. U samom centru našeg grada pod reflektorima je održan još jedan spektakularan turnir, za koji se svi slažu da je do sada najbolje organizovani turnir u beach volley karavanu.

Finalni mečevi igrani su pred prepunim tribinama. Somborci su mogli kao i svake godine da uživaju u atraktivnim mečevima.

U finalu ženskih parova sestre Miljević savladale su Natašu Savović i Ninu Škarić sa 2:0 u setovima. Treće mesto osvojile su Milica Beljanski i Anja Meseldžić. U konkurenciji muških parova Đorđe Klašnić I Miloš Milić u finalu su savladali Stefana Bastu i Ivana Lozića sa 2:0 u setovima. Treće mesto osvojili su Miljan Kiković I Luka Guteša.

I Sombor je imao predstavnike na finalnom turniru.  Odlično su se pokazali u obe konkurencije. Mlade Ivana Miler i Aleksandra Žužić  osvojile su peto mesto u konkurenciji devojaka, što je veliki uspeh, a vredi pohvaliti i nastup ostalih naših parova Faćol/Kukulj , Marković/Majstorović, Pejić/Žarković i Ilić/Đurić.

U muškoj konkurenciji učestvovala su dva naša para, braća Kevilj, Aleksa i Aljoša i Jevtić/Tepavac. Oba para su prikazala odličnu igru.

Tamara Miljević i Đorđe Klašnić  proglašeni su za “kraljicu i kralja plaže 2019.”.

Pehare i medalje najboljim parovima predali su Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS, predstavnici Grada Sombora- zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu gospođa Antonija Nađ Kosanović, predsednik Sportskog saveza grada Sombora Milan Stakić i Banke Poštanska štedionica, generalnog sponzora OSS.

Pored profesionalnog održan je i tradicionalni  međunarodni rekreativni turnir u odbojci na pesku. Ove godine na turniru je učestvovalo osamnaest ekipa.

Igralo se četiri protiv četiri igrača u terenu , ali od četiri igrača, mora da bude barem jedna ženska osoba. Viđene su veoma neizvesne  i zanimljive utakmice. Na kraju je trijumfovala ekipa Sportskog saveza grada Sombora, za koju su nastupali Antonio Ratković, Nikolina Žarković, Minja Lalošević i Miloš Aleksić.

Drugo mesto je osvojila ekipa u sastavu Željko Jekić, Veljko Buzadžić, Milica Mijić i Aleksandra Žužić.

Treće mesto je osvojila ekipa: Uroš Tepavac, Đorđe Žižić, Bojana Faćol i Nataša Ilić.

Interesantno je spomenuti da su tribine svaki dan turnira bile ispunjene do poslednjeg mesta I vidi se da naši sugrađani izuzetno vole odbojku na pesku kao sport.

Glavni pokrovitelj turnira bio je Grad Sombor, a tehničku podršku organizaciji turnira pružili su Sportski centar “Soko” i Sportski savez grada Sombora.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com